Spraytanning

Een mooie natuurlijke teint voor je huid op een gezonde manier

Niet op dieren getest

Vrij van parabenen

Op natuurlijk basis

Alcohol-parfum en olievrij

De lotions verzorgen en voeden de huid en voelen daarom erg prettig aan op de huid. Daarnaast zit in alle lotions zuivere Dihydroxyacetone (DHA) en Erythrulose verwerkt welke zorgen voor een mooie, egaal bruine teint. De lotions drogen binnen enkele seconden en geven geen kleverig of vettig gevoel.

Sunjunkie heeft als enige in de markt 4 verschillende kleuren tanning lotions die zijn ontwikkeld en afgestemd op de diverse huidtypen en ondertonen van de huid.

De behandeling

Om een zo mooi mogelijk resultaat te behalen van de spraytanning is het belangrijk om onderstaande stappen goed door te nemen.

Voor de Spraytanning:

 • Scrub de huid, het liefst 1 a 2 dagen vooraf met een goede bodyscrub om loszittende dode huidcellen te verwijderen. Gebruik geen oliehoudende producten.
 • Scheren 24 uur voor de behandeling, harsen 48 uur en IPL/LASER tenminste 3 dagen voor de spraytanning behandeling.

Dag van de Spraytanning:

 • Douche op de dag van de spraytanning enkel met warm water en gebruik geen zeep, deodorant, parfum, make-up of bodylotion.
 • Spoel zo kort mogelijk voor de spraytanning uw lijf schoon met alleen warm water.
 • Gebruik op de dag van de behandeling geen vloeibare make-up of dagcrème, zodat de huidcellen 100% droog en schoon zijn. Oogmake-up mag blijven zitten.
 • Draag donkere loszittende kleding na de spraytanning omdat de vloeistof in beginsel nog wat af kan geven.

Na de Spraytanning:

 • De tanning lotion droogt gedurende het aanbrengen, maar het heeft tijd nodig om op de huidcellen in te werken. Daarom adviseer ik niet te douchen, baden en sporten tot 8 uur na de spraytanning!
 • Gebruik geen alcoholhoudende producten na de spraytanning en hydrateer uw huid na iedere douche met een hydraterende crème.
 • Droog of dep uw huid na iedere douchebeurt met een zachte handdoek.
 • Lang en veelvuldig baden na de behandeling zal de kleur sneller doen vervagen.
 • U geniet maximaal van de bruine teint bij een goede verzorging van uw huid.

Sunjunkie heeft als enige in de markt 4 verschillende kleuren tanning lotions die zijn ontwikkeld en afgestemd op de diverse huidtypen en ondertonen van de huid.

Original: voor een natuurlijke lichtbruine teint, zeer geschikt voor de intens witte huidtypen, rossige huidtypen.
Supreme: geeft een goudbruine teint, zeer geschikt voor de rood / roze ondertoon.
Duo: geeft een olijfbruine teint, zeer geschikt voor de gele ondertoon van de huid.
Express Tan: deze lotion geeft een mediterrane bruine kleur. De Express Tan heeft extra penetrerende en accelererende ingrediënten in zich waardoor u al na maximaal 4 uur kunt douchen.

Veelgestelde vragen

Is spray tanning schadelijk voor mijn huid?

Nee. Het product is goedgekeurd door de FDA (Food and Drug Administration) en bevat o.a. Aloë Vera, vitamine A & E en verzorgende moisturizers.

Wat zijn de voordelen?
 • In 10 minuten een gebruinde huid
 • De bruinteint wordt afgestemd op uw huidtype en eigen voorkeur
 • Veilig en verantwoord voor de huid, geen UV-straling en géén chemische ingrediënten
 • Goed en verzorgend voor de huid
 • Natuurlijk resultaat
 • Perfect voor bruiloften, feesten, fotoshoots, voordat u op vakantie gaat of gewoon zomaar om u een stralend gevoel te geven.
 • U voelt zich fantastisch want zo ziet u er ook uit!
Hoe snel zie ik resultaat na een behandeling?
U ziet direct resultaat bij een Spray tanning behandeling, zelfs al tijdens het sprayen. Omdat DHA nog 8 uur doorwerkt zal u de volgende dag pas het volledige eindresultaat zien. Na 1 behandeling heeft u al een zeer natuurlijke, egale en bruine kleur.

Na hoeveel dagen kan ik weer een spray tan behandeling ondergaan?
Voor een optimaal resultaat kunt u na 7 à 10 dagen de behandeling herhalen.

Hoeveel tijd moet ik uittrekken voor een spray tan behandeling?

Twintig minuten. Ik neem graag de tijd. De Spray tanning duurt ongeveer 10 minuten. Daarnaast kunt u zich op u gemak uit- en aankleden en krijgt u uitleg voorafgaand en na de behandeling.

Word ik oranje?

Nee, bij spray tanning wordt er gekeken naar uw huidtype en daarop wordt de kleur en het percentage bepaald waarmee gesprayd wordt. Hierdoor krijgt u geen oranje teint.

Krijg ik geen vlekken?

De lotion wordt dun en regelmatig aangebracht, u krijgt dus geen vlekken. Ik adviseer u geen alcoholhoudende producten op de huid aan te brengen net voor de behandeling en na de spray tanning behandeling.

Is spray tanning voor iedereen mogelijk?

Ja, met uitzondering van de mensen met eczeem, psoriasis, open wondjes of met speciale medicatie. Mocht u een erg gevoelige huid hebben en vaak een verkeerde reactie geven op nieuwe producten, dan is het aan te raden om een proefstukje op uw arm te laten sprayen. Zwangere vrouwen raad ik aan eerst contact op te nemen met hun verloskundige.

Kan je ermee zwemmen, intensief sporten of naar de sauna?

Dit kan, de kleur zal in dat geval echter sneller vervagen. Direct na de behandeling (tot ca. 8 uur daarna) is transpireren ook af te raden, de tanning werkt namelijk enkele uren na de behandeling nog door.

Beschermt de spray tanning lotion mij tegen de UV straling?

Nee, de lotion beschermt niet tegen UV straling. U moet zich dus altijd goed insmeren met een goede SPF factor om verbranding te voorkomen.

Hoe lang blijf ik mijn egale bruine kleur behouden?

Afhankelijk van uw huidtype en uw huidverzorging blijft de kleur 7 tot 10 dagen behouden. Het is belangrijk om na de spray tanning uw huid, na iedere douche goed te hydrateren met een hydraterende bodylotion. Daarnaast verkoop ik de Tanningspray van Marc Inbane, waarmee je thuis de kleur kunt onderhouden.

Benen

17.50

Bovenlichaam

inclusief gezicht
17.50